Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin
A Nap kel 05:18-kor,
nyugszik 20:36-kor.

Holnap
Anna, Anikó
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Tanártovábbképzés iskolánkban

Az „Élhető környezet ma és a jövőben - Környezettudatos magatartásra nevelés” címmel tanártovábbképzést tartottunk a Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az eseményen 2015.09.04-06-ig, kilenc kollégámmal együtt vettünk részt, melynek előadója Habina Péter a Szegedi Katedra Oktatási Alapítvány tanára volt.


A továbbképzést a TÁMOP-3.1.4. C -14-2015-0193 EMIR azonosítószámú projektből finanszíroztuk.
A tanárképzés és a továbbképzés már több évtizede az Európai Unió oktatáspolitikájának kiemelt területe. Közmegegyezés övezi azt a nézetet, hogy a tanárok képzése egész életen át tart, és a bevezető képzés előfutára a folyamatos szakmai fejlődésnek.
A három nap folyamán a tréner előadásában megismerhettük a környezetvédelem történetét, a környezettudatosság, a környezetvédelemre nevelés fontosságát. Gyakorlati tapasztalatokat szereztünk ennek megvalósításához.
Egyetértettünk abban, hogy a környezeti válság globális jelenség.  Ezért sem mindegy, hogy milyen hangsúlyt fektetünk a környezettudatos oktatás megvalósítására.
Igaz ugyan, hogy a legtöbb ember elkötelezi magát a környezetvédelem ügye mellett, az ismeret és a tettek alapján azonban kevés ember tekinthető környezettudatosnak.
Nekünk, pedagógusoknak is nagy a felelősségünk abban, hogy a felnövekvő nemzedék megtanulja a környezete iránti felelősséget, és tudatos, felelősségteljes magatartást kövessen.
A tanfolyam során a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok megoldásával is mélyítettük tudásunkat, vitakultúránkat, és különböző szituációs helyzeteket oldottunk meg.
Összességében elmondható, hogy a szerzett ismeret, gyakorlat nagyon hasznos volt, hiszen példát láthattunk arra, hogy mindezt hogyan tudjuk felhasználni az oktatásban.
A képzést egy dolgozattal zártuk, melyben környezetvédelmi cselekvési terveket dolgoztunk ki szűkebb környezetünk (iskolánk) részére annak reményében, hogy ezek közül talán több is megvalósulhat a közeljövőben.
Résztvevők:
Czine Zoltán, Balázs Ildikó, Papp Marianna, Beliczáné Balogh Tímea, Pályi Tamás, Molnár Géza, Major Csaba, Imre István, Szanics Tímea, Bodnárné Toldi Szilvia
 
 
Major Csaba
kollégiumi nevelőtanár

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program