Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin
A Nap kel 05:18-kor,
nyugszik 20:36-kor.

Holnap
Anna, Anikó
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP-S TANULÓ MÉLTÓ BÚCSÚZÁSA

Az Extréme Trail Hungary SE 2020.07.04-én tartott stadionversenyt Nyíregyházán, amin kicsik és nagyok egyaránt részt vehettek. "El sem tudtuk képzelni, hogyan lehet egy stadionban megrendezni egy több kilométeres, akadályokkal teli versenyt úgy, hogy a futball gyep a tiltott övezet kategóriájába került. Pedig végre falábú futballisták helyett igazi harcosok is taposhatták volna a pázsitot.


A több kilóméteres távon rengeteg szórakoztató akadállyal kellett szembe néznünk. Voltak könnyebbek és nehezebbek. A kedvenc feladataim közé sorolnám a majom létrát, a gumifalat, valamint a sajtszeletet. Volt pár feladat, amit nem tudtam teljesíteni. Ilyen például a ferde tricepsz, a gyűrűs wtf és a Welcome to the Jungle. De minden teljesítetlen feladatnál kaptunk büntetőt. Ami lehetett pár méter pókjárás vagy a jól bevált négyütemű.

A verseny remekül kihasználta a helyszín adottságait, vagyis a lépcsőt. Először csak egy-egy szinttel kellett megküzdenünk, majd kettővel is. Természetesen itt sem maradtak el a feladatok. Fiúk nagyobb, lányok kisebb vízzel teli kannával "rohantak"a lépcsőn fel- le.

Én személy szerint minden verseny előtt annyira félek, hogy aludni se tudok. De amikor elindul a verseny megnyugszom, a célba érve pedig büszkeség tölt el. Mert megcsináltam. Sikerült. Csak ajánlani tudom az ilyen versenyeket és remélem többen is kedvet kapnak hozzá.
Iskolánkat 5 fő képviselte, ebből 4 fő tanuló, akik közül 2 fő AJKP-s tanuló. A kiválasztott két tanuló hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, mindketten iskolánk Arany János Kollégiumi Programjának tagja. Két fő pedagógus, aki közül az egyik már csak volt Vay-s pedagógus valamint 2 végzett diákunk is rajthoz állt. A 19-29 éves fiúk között  Kiss Roland Krisztián12. C osztályos tanuló a dobogó harmadik fokára állhatott fel és ezzel az eredményével búcsúzott el az iskolájától. Ebben a korcsoportban a negyedik helyen végzett iskolánk volt tanulója Gajdos Kristóf. A 14-18 évesek között Horváth Alex Dávid sajnos lecsúszott a dobogó fokáról és a negyedik helyen végzett. A lányoknál ugyanebben a korosztályban bronzérmet szerzett Németh Rita.  Bakos Szabina az ötödik hellyel elégedhetett meg. Süket Dorina volt tanulónk a 19-29 évesek között  a 16. helyen zárt. A pedagógusaink közül Kardos Róbert a 40-49 évesek között a 14. valamint Szögyényi Gábor a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Büszkék vagyunk tanítványainkra, hogy egy ilyen versenyen is becsületesen és eredményesen helyt tudtak állni.
 
 
 
Idézett rész: https://www.ocrmagazin.hu/2020/7/10/nyiregyhazi_extreme_trail_stadionverseny,_20200704_nyiregyhaza
 
Németh Rita 11.B


 
 
 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Webmail, Kréta belépés

 

Nemzeti Tehetség Program