Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin
A Nap kel 05:18-kor,
nyugszik 20:36-kor.

Holnap
Anna, Anikó
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

Határtanul!

A baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium sikeresen pályázott a Határtanul pályázaton.

 
A pályázat témájának a „Rendvédelem és gasztronómia a történelmi Magyarország váraiban” választottuk, mivel úgy gondoljuk, hogy a dicsőséges váraknál jobb mesélőt keresve sem találnánk múltunk megismerésére. Történelmi emléket nyújtanak ahhoz az eseményhez, ahogyan ezek a várak és az ott élők védelmezték több évszázadon keresztül a keresztény Európát. Célunk, hogy az iskolai történelemoktatás során szerzett ismeretinket „helyszíni szemle” során elmélyítsük, hiszen minden múzeumnál, emléktáblánál, szobornál vagy emlékhelynél többet mondanak a magyar várak. Mi, magyarok pedig igazán szerencsések vagyunk, mert az elmúlt ezer év számtalan csodálatos várat hagyott ránk. Bár egy részük ma már határainkon kívül található, de magyar múltjuk miatt mi ezekre is ugyanolyan büszkék vagyunk, mint a Magyarországon található várakra.

A pályázaton belül a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium diákjaival közösen dolgozzák fel a rendvédelem és gasztronómia szerepét és változását a történelmi Magyarország váraiban szakmacsoportoknak megfelelő munkamegosztásban. A rendészeti tanulókkal megismertetjük a várak védelmi és rendvédelmi szerepét, a vendéglátós tanulókkal a várban élők élelmezési ellátását.
A projekt fő termékeként elkészítünk egy vár makettjét, valamint fából edényeket faragunk.

A pályázat során a Vay Ádám Gimnázium és Mezőgadasági Szakképző Iskola és Kollégium tanulói 2019. szeptember 16-19. között utaznak Gyergyószentmiklósra, míg a partneriskola diákjai 2019. szeptember 23-26. között látogatnak el hozzánk.
 
 

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program