Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin
A Nap kel 05:18-kor,
nyugszik 20:36-kor.

Holnap
Anna, Anikó
napja lesz.

Legutóbbi képek


 
 

AJKP határtalanul – „Művészetek határok nélkül”

„Művészetek határok nélkül” című határtalanul pályázati programunkat a kárpátaljai Jánosi Líceum tanulóival közösen valósítottuk meg.  A projekt során a tanulók rajzokat készítettek a két településről, az intézményekről a kirándulások helyszíneiről.

Az elkészült alkotások közül a legjobbakat közösen kiválasztottuk, egy részük a Jánosi intézményben, másik részük a Baktalórántházi intézményben került kiállításra, az intézmények jól látható, frekventált területén.

A projektben mind a két intézményből 25 fő tanuló és 3 fő pedagógus vett részt, intézményünkből 25 fő AJKP-s tanuló továbbá Kaluczki Gyula, Kenéz Andrásné és Korpás Zoltánné csoportvezető tanárok.
Az első találkozóra 2017. 10. 16 - 20. között került sor, míg a kárpátaljai tanulók viszontlátogatása a partnerintézmény kérésére a tervezettnél később, 2018.06.04 - 08. között valósult meg.  
A kárpátaljai találkozó során az alkotások készítése mellett, ellátogattunk a Munkácsi várba, a Szolyvai emlékparkba továbbá a Vereckei-hágóhoz. Tanulóink megcsodálhatták a Fehér- és Fekete Tisza összefolyását, lenyűgöző látvány volt számukra a Trufanec-vízesés. A kirándulások helyszínein az előzetesen elvégzett gyűjtőmunkák alapján a tanulóink rövid ismertetőket tartottak.

A magyarországi találkozó során ellátogattunk Budapestre, ahol a fő nevezetességek mellett, megtekintettük az Országos Széchényi Könyvtárat is. A Szatmár-Beregi körút során működés közben is láthattuk a vízimalmot Túristvándiban, megkoszorúztuk Kölcsey Ferenc síremlékét Szatmárcsekén majd közösen elénekeltük a Himnuszt. Tiszacsécsén a Móricz Zsigmond Emlékháznál élvezetes előadást hallhattunk az író életéről, majd belülről is megtekintettük az emlékházat és megkoszorúztuk az író szobrát.  A rajzok készítése közben igazi barátságok alakultak ki a tanulók között, amit a közös kirándulások még szorosabbá tettek, az összetartozás érzése erősödött.

Kenéz Andrásné
projektvezető

EASZC


INGYENES SZAKMAI KÉPZÉSEK!!!
 

IGÉNYFELMÉRÉS 

 
 

Nemzeti Tehetség Program