Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila, Alojzia
A Nap kel 04:50-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
Paulina
napja lesz.

Legutóbbi képek

Szakmai látogatás Spanyolországban MOVIDEA – Granada 2024.01.14-20.

Erasmus-Projekt kód: 2023-1-HU01-KA122-VET-000143245, keretein belül szakmai látogatáson vettünk részt kollegáimmal; Korpás Zoltánnéval és Major Tamással, Spanyolországban, Granadában.


A pályázat céljai: a spanyol gasztronómia, az ősi katalán étkezési hagyományok megismerése, és a digitális oktatást elősegítő hatékony és új gyakorlatok elsajátítása volt. Szakmai látogatásunkat a Movidea Mobility fogadó szervezet és az Északi Agrárszakképzési Centrum koordinálta.
Nagy izgalommal fogadtuk a lehetőséget, hogy megtapasztalhatjuk és betekintést nyerhetünk Spanyolország, azon belül Andalúzia- Granada szakképzésébe, gasztronómiájába. Indulásunk előtt online meeting-en kaptunk körültekintő felvilágosítást szakmai látogatásunkról; utazással, ellátással, szakmai programokkal kapcsolatosan.

A Movidea fogadószervezetnek köszönhetően vendéglátással, azon belül szakács –és cukrász szakmákat oktató intézményekben tehettünk szakmai látogatásokat. Megismerkedtünk a spanyol szakképzési rendszerrel, a helyi oktatási intézmények magas színvonalú infrastruktúrájával, a gyakorlati foglalkozásokon alkalmazott módszerekkel, munkaformákkal, és a spanyol gasztronómiával. A mobilitás lehetőséget biztosított számunkra, hogy bővítsük tudásunkat a spanyol nemzet tradicionális ételeinek témakörében, és a látott munkamódszerek esetleges alkalmazását, internalizálását gyakorlati foglalkozásainkon.

Szabadidőnkben meglátogattuk Granada nevezetességeit; az Alhambrát, a Katedrálist, a Cartuja Monastery kolostort, számos helyi kistemplomot, parkot, az óváros sikátoros arabnegyedét és élelmiszerüzleteket, ahol megismerhettük a spanyol alapanyagokat.

Összességében megállapíthatjuk, hogy sok-sok élménnyel, tapasztalattal, gyakorlati tudással ismerkedtünk meg a mobilitás alatt, melyeket mihamarabb szeretnénk bemutatni és alkalmazni gyakorlati foglalkozásainkon. Köszönjük a lehetőséget!

                                                                                  Nagyné Fejér Emese