Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:31-kor,
nyugszik 18:19-kor.

Holnap
Zalán
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

V. Észak-Alföldi Középiskolások Szántóversenye, Baktalórántházán

2022-ben kiváló időjárási viszonyok mellett került megrendezésre Baktalórántházán az V. Észak-Alföldi Középiskolások Szántóversenye. Az Északi ASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a Magyar Szántóverseny Egyesület, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az együttműködő cégek, vállalkozások támogatásával szervezte meg az "agrár-ügyességi" versenyt az Északi Agrárszakképzési Centrum működési területén.


Az idei versenyen öt iskola 8 diákja mérte össze tudását és felkészültségét. A diákoknak egy adott parcellát 3 órán belül kellet felszántani az előírásoknak (az Országos Szántószövetség verseny szabályzatának) megfelelően.
A programban elsőként a versenyzők kaptak részletes tájékoztatást a versenyfeladatokat illetően, és az értékelési szempontokról a versenybizottság tagjaitól.
A jelenlévőket Gerják József, igazgató, Lévai Imre, főigazgató (ÉASZC), a verseny fővédnöke és Orosz György köszöntötték. A NAK szakképzési referense hangsúlyozta: jelenleg generációváltás zajlik az agráriumban, így kiemelten fontosak az ilyen jellegű szakmai, gyakorlati versenyek a diákok számára. A versenyt Dr. Soós  Sándor, a versenybizottság elnöke nyitotta meg. A versenybírók a délelőtt folyamán többször is értékelést tartottak a szántóverseny keretében, amelynek a Vay iskola mögötti szántóterület, Baktalórántháza város önkormányzati területe adott otthont ezúttal is. A végső értékelésben elhangzott: valamennyi versenyző jól teljesített, de jelzésértékkel kitértek a tökéletesítésre váró feladatok kapcsán is, így a diákok ezen a napon is tanulhattak esetleges hibáikból is.
A szántóversenyen kísérőprogramokban vehettek részt a látogatók, akiknek teljesítményét ugyancsak értékelték és jutalmazták a legjobbakat. Az egyik vetélkedő a bálagörgetés, a másik versenyszám pedig ekevashajítás volt.
A versenyben résztvevőket és a látogatókat, az eredményhirdetés előtt egy finom ebédre hívtuk meg.
Az V. Észak-Alföldi Középiskolások Szántóversenyét az Északi Agrárszakképzési Centrum hajdúböszörményi iskolájának tanulója, Csató Kristóf Zsolt nyerte.
Gratulálunk a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző iskola és Kollégium versenyzőjének és oktatójának, Ignáth Józsefnek!
 
A "zöld szántóverseny" kifejezést pedig a versenybizottság elnöke használta a versenyhelyszínen látható zöld környezet kapcsán, amely ugyancsak hozzájárult azokhoz a kellemes élményekhez, amelyeket a Baktalórántházán megrendezett szántóversenyen gyűjthettek be a jelenlévők.
A versenynek a fő támogatói: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Novor Kft, Agrár Élet Magazin.
A verseny fővédnöke: Lévai Imre az Északi Agrárszakképzési Centrum főigazgatója.
 
 
 
 
Az V. Észak-Alföldi Középiskolások Szántóversenyének végeredménye:
 
1.Helyezett: Csató Kristóf Zsolt az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója

2.Helyezett: Gábor Gergő az Északi ASzC. Lippai János Mezőgazdasági 
                                       Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója
3. Helyezett: Hepp Vince Péter az Északi ASzC. Vay Ádám Mezőgazdasági  
                                      Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója

4. Helyezett: Nagy Norbert az Északi ASzC. Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum,
                                          Szakképző Iskola és Kollégium tanulója

5. Helyezett: Szögyényi Kristóf az Északi ASzC. Baross László Mezőgazdasági 
                                          Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója

6. Helyezett: Forgony Dániel Északi ASzC Serényi Béla Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulója

7. Helyezett: Toldi Tamás az Északi ASzC. Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum,
                                                Szakképző Iskola és Kollégium tanulója

8. Helyezett: Perczel Bertalan Északi ASzC Serényi Béla Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tanulója
 
 
 
 
 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés