Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 25. csütörtök
Márk, Márkó, Márkus
A Nap kel 05:39-kor,
nyugszik 19:57-kor.

Holnap
Ervin
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

ÉRTÉKELTEK a VAYS NYUGDÍJASOK

A Vay Ádám Gimnázium Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium volt dolgozói, akik ma már nyugdíjasok, aktív korukban nagyon szerették munkájukat, iskolájukat.


Mint hivatásukhoz hűséges munkavállalók, több, mint fél évtizede megalakították a Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesületet, melynek célja tagjainak összefogása, a szabadidő közös eltöltése, a kultúra, a nevelés, az oktatás, az egészség, a sport, a környezetvédelem, a hagyományok őrzése, közösség építés, kapcsolatot ápolni és együttműködni a volt munkahellyel. Együttműködni Baktalórántháza város önkormányzatával, bekapcsolódni a település kultúrális életébe.
A 2018. évben számos szép program részesei voltak a Vays nyugdíjasok. Többek között megemlékeztek a társadalmi, történelmi, vallási, kultúrális évfordulókról. Felejthetetlen élmény volt a Táncos estély a Naményi úton, a csodálatos díszben pompázó tornacsarnokban - majd így folytatta a beszámolót az egyesület elnöke: a magyar - és a világirodalom, a zeneművészet legszebb darabjait vitték színpadra a diák színészek és előadó művészek köszöntésül pedagógusnapon, nőnapon az iskola férfi dolgozói mutattak be zenés irodalmi darabot.
A ,, Hetvenkedők " napján júliusban a Városi Szabadidő Központban került sor a kerek évfordulós 70., 80., születésnapjukhoz érkezők köszöntésére. Ezen a napon a Városi Önkormányzat, a Járóbeteg - Szakellátó Központ vezetője, az Egészség Fejlesztési Iroda támogató segítségével A magas vérnyomás, a diabetes megelőzése címmel vetítéssel egybekötött előadást hallgattak meg a jelenlévők, azt követően részesei lehettek különböző gyakorlati bemutatóknak, közben szabadtéren bográcsban készült  az ebéd, de a cukormentes torta sem maradt el.
A városi rendőrörs vezetője és helyettese az idősek biztonságára hívták fel a figyelmet a nagy érdeklődéssel kísért vetítéssel szemléltetett előadásukban.
A Jubileumi Városi Napok Baktalóránházi Ízek Fesztiváljára a Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület is benevezett Bográcsos, házi kolbászos lecsó főzésével, melynek Oklevél és tárgyjutalom lett az eredménye.
Közönségként az egyesületből többen kilátogattak a szakmai továbbképzéssel egybekötött Regionális ifjúsági és felnőtt szántóversenyre és kísérő rendezvényeire.
Az iskola példamutató szervező, szakmai munkát végzett, vendégszeretetből, kicsi gyerekekre való odafigyelésből kiválóan teljesített.
A dolgozói Mikulás délelőtt a sokszínű szellemi és sport vetélkedőivel, a traktorral érkezett Nagyszakállúval felhőtlen kikapcsolódást, barátkozást jelentett az unokáknak.
Az adventi készülődés, a ráhangolódás a szeretet ünnepére, az iskolai karácsonyi ünnepségen történő részvétel zárta a 2018. évet - fejezte be a beszámolót az egyesület elnöke.
Ahogyan a családban fontos a harmónia, a szeretettejes légkör a fiatalok és az idősek között, úgy elmodható, hogy ebben a ,, nagy családban " is az elmúlt évben tovább erősödött a közösségi élet, kölcsönös tisztelet és megbecsülés övezi a volt munkahely és a nyugdíjas egyesület kapcsolatát - összegezte a gondolatát az előadó.
Köszöntötte a rendezvény résztvevőit Tóthné Farkas Zsuzsanna igazgató helyettes, átadta Gerják József igazgató úr üdvözletét, majd tájékoztatta a jelenlévőket az iskola eredményeiről, jövőbeni terveiről.
Barsy Csabáné

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés