Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:31-kor,
nyugszik 18:19-kor.

Holnap
Zalán
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Summáját írom….vagyis történelmi vetélkedő a Vayban

Ebben a tanévben hagyományteremtő szándékkal rendeztük meg első alkalommal az Északi Agrárszakképzési Centrum iskoláinak a történelmi vetélkedőt. Szándékunk, hogy az iskolákat közelebb hozzuk egymáshoz, a diákok egymással is kooperatívan működjenek együtt, kicsit a történelmet is jobban megismerjék, tudásukat kamatoztassák.


A vetélkedő témája most a török uralom kora volt, mely felölelte a várháborúk korát is.
A diákoknak előzetes feladatot kellett készíteniük, mely a korosztályuknak megfelelő volt, ugyanis egy tetszőlegesen kiválasztott történelmi személynek kellett facebook oldalt készíteniük. Igazán briliáns megoldások születtek, amelyeket a verseny napján a nevező csapatok a többiek előtt is ismertettek.
A megmérettetés napján a tanulók változatos feladatokat oldhattak meg, mely a történelmi ismereteikre, kreativitásukra és digitális képességeikre is épített, szerepet kapott a térképismeret, a diákok közötti sajátos kommunikáció- vagyis a szleng is.
A diákok és kísérő – felkészítő tanáraik is kellemesen érezték magukat, tetszett nekik a feladványok sokszínűsége. S természetesen részesültek a már tradicionális Vay- vendéglátásból, tízóraira tanulóink csörögével és teával kedveskedtek, s egy finom ebédet is elkölthettek együtt a verseny után.

A jól megérdemelt díjazás sem maradhatott el:
  • I. Helyezett : Északi Agrárszakképzési Centrum LIPPAI JÁNOS Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola
  • II. helyezett: ÉASzC Vay Ádám Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
  • III. helyezett: Északi ASzC Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
  •  
Természetesen minden versenyző egy-egy kedves kis emlékkel térhetett haza, reméljük jövőre visszatérnek, sőt újabb csapatokkal bővülnek.

 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés