Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 20. szombat
Tivadar, Odett
A Nap kel 05:48-kor,
nyugszik 19:50-kor.

Holnap
Konrád
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

HETVENKEDŐK

Vannak közösségek,melyek a szabadidő tartalmas eltöltését, az egészség megőrzését, a kultúrát, a művelődést, a sportot, a környezetet és annak védelmét, a hagyományok ápolását értéknek tekintik Így gondolja ezt Baktalórántházán a Vay Ádám Középiskola Nyugdíjasai Egyesület is.

A régi hagyományok mellett ők maguk új hagyományt teremtettek, mely fejleszti a közösséget, erősíti a barátságot, gyarapítja a tudást. ,, Hetvenkedők " címmel került be az egyesület programjába. / A megnevezés a hetvenedik születésnaphoz kapcsolódik /.
Harmadik éve Baktalórántházán, a Városi Szabadidő Központban nyár közepén, hetvenkednek a volt Vays dolgozók a nyugdíjas napon. Szabad téren készül bográcsokban az egészséges ebéd sok - sok zöldséggel.

Így történt ez 2019. július közepén is. A fedett részben az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai vetítéssel egybekötött előadást tartottak az emberi élet legfőbb értékéről Az egészségről.
Beavatták a szakemberek a huszonnégy fős hallgatóságot az egészség megőrzésébe, az egészségtudatos életmódba, a betegségek megelőzésébe, a betegségek korai stádiumban történő kiszűrésének fontosságába. A mozgásra, az egészséges táplálkozásra is irányítva a figyelmet. Sor került többek között vérnyomás, súly, cukorszint, magasság mérésre. Bízva abban, hogy a fentiek hozzá segítik az ezüst hajú, arany szívűeket a test és lélek harmóniájához. Köztudomású, hogy az egészség és az emberi élet hosszúsága között szoros összefüggés van. Nem titkolt célja a közösségnek a minél hosszabb életkor elérése.

Ezzel kapcsolatban ezen a napon került sor a kerek születési évfordulóhoz érkezett egyesületi tagok születésnapi köszöntésére.
Horváth József Földes Lívia Isten tenyerén című versét adta elő, Ferku Imre a Boldog, boldog, boldog születésnapot kezdetű dalt játszotta hegedün, majd egy - egy szép hegedü szólót ajándékozott az egy fő nyolcvan, a három fő hetven, a két fő 60. születésnapjához érkezett egyesületi tagnak. Nem maradt el a torta és a szál rózsa sem.
Megtisztelték a rendezvényt személyes jelenlétükkel Nagy Lajos polgármester úr, Kormány Béla és Kozma Attila alpogármester urak.
Az üdvözlést követően polgármester úr elismerően szólt arról, hogy az egyesület vezetősége rendszeresen részt vesz a város kultúrális rendezvényein, megemlékezésein, koszorúzásokon. Fontosnak tartja, hogy a közösség saját rendezvényein is rendszeresen húsz, huszonöt fővel megjelenik.

A jövő nyári Hetvenkedők napjára meghívta polgármester úr a jelenlévőket egy sétára Baktalórántháza városban, megnézni a legutóbbi fejlesztéseket, felújításokat, a település szépülését.
Az egyesület elnöke megköszönte a lehetőséget és elmondta, hogy örömmel tesznek eleget a meghívásnak.
A Vays Hetvenkedők 2019 nyarán értékkel tele tartalmas, közösséget erősítő napot tudtak emlékeikben megőrizni.

Barsy Csabáné.

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés