Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 23. kedd
Béla
A Nap kel 05:43-kor,
nyugszik 19:54-kor.

Holnap
György, Debóra
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Vay napok-Vay Ádám és kora

A „Vay Ádám és kora” címet viselő történelemi vetélkedő 2018. március 8-án került megrendezésre. A Vay hetek keretében megrendezésre kerülő vetélkedők közül ez tekint vissza a legnagyobb múltra.

A hagyományoknak megfelelően a vetélkedő most is csapatverseny volt, egy csapat három tagból állt. Összesen 17 csapat vett részt a versenyen, ami 51 tanulót jelentett. A vetélkedő az iskola klubtermében zajlott le.
Minden képzési típusból képviseltették magukat a diákok. A csapatok között voltak „öreg motoros” csapatok, de örömmel vettük tudomásul, hogy új csapatok is vállalták a megmérettetést. Külön öröm volt, hogy több 9. évfolyamos tanuló is részt vett a vetélkedőn.
A vetélkedőt Kiss Tamás, a verseny szervezője nyitotta meg. Ezután álltak neki megoldani a feladatokat a csapatok. A verseny során kilenc feladattal kellett megbirkózni. A feladatok megoldására öt-tíz perc állt rendelkezésre. Segédeszközként egyedül a középiskolai történelmi atlaszt használhatták a versenyzők. Összesen 85 pontot lehetett elérni.
A végeredmény nagyon szoros lett az élen. Az első helyen két csapat végzett, egyaránt 75 pontot gyűjtve. Az elsőbbséget közöttük egy második forduló megrendezésével döntöttük el. Az eredmény itt is nagyon szoros volt, végül egy ponttal tudott győzni az egyik csapat. A harmadik helyezett 74 pontot szerzett. Ritkán fordul elő, de most megtörtént, hogy egy 9. évfolyamos tanulókból álló csapat az első három között tudott végezni.
 
 
Az első három helyezett csapat tagjai
 

Helyezés Versenyzők neve Osztály Csapat neve Pontszám
1. Balogh Erik
Haga Mihály
Szécsi György
12. F
 
A jó,
a rossz
és a csúf
75+24
2. Drabik Abigél
Móré Dávid
Takács Dominika
11. E
 
Merkantilisták 75+23
3. Baráth Dominik
Kondor Dániel
Majoros Enikő
9. B Triumvirátus 74
 

  Kiss Tamás
  szervező

 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés