Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. április 20. szombat
Tivadar, Odett
A Nap kel 05:48-kor,
nyugszik 19:50-kor.

Holnap
Konrád
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

MEGYEI ELSŐK A VAYSOK

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítésére, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi Minisztérium a 2015/2016-os tanévben is meghirdette a „Honvédelmi Kötelék” Országos Haditorna Versenyt.




A megyei döntőre 2015. október 07-én a Sóstói Múzeumfaluban került sor. Itt lehetőséget kaptunk arra, hogy „belekóstolhassunk” a katonai kiképzés egyes ágaiba. Szembesítettek bennünket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban is találkozhatnánk. Ügyességi és állóképességi feladatokat kellett végrehajtani: 400 méteres váltófutás gépkarabéllyal, MÁTRIX futás, akadálypálya, céllövészet (légpuskával), kézigránát célba-dobás, honvédelmi totó. Iskolánk 4 csapattal vett részt a versenyen: Vay1, Vay2, a Feláldozhatók és a Vay angyalai. A Feláldozhatók csapatunk első helyezett lett, ami mellett a többiekre is nagyon büszkék vagyunk, hiszen a Vay1 csapatunk a 9., a Vay2 csapatunk a 12., a Vay angyalai csapatunk pedig a 20. helyen végzett. Külön dicséret a Vay angyalainak, akik egyedüli lány csapatként szerepeltek a versenyen, és a velük egykorú fiúknak is feladták a leckét nagyon sok versenyszámban. A Feláldozhatók csapata az első helyezéssel bejutott az Országos Honvédelmi Kötelék verseny döntőjébe. A csapat tagjai: Serbán Tihamér, Varga Tamás, Bétéri Ádám, Lakatos Gábor 12. AJKP osztály tanulói. Mind a 4 csapat keményen odatette magát, teljes erővel küzdött, és mindent beleadott, melyet a kiváló eredmények is tanúsítanak.

 Felkészítő tanáraink Dávidné Szabó Zsuzsanna testnevelő tanárnő, Tóth Attila testnevelő tanár és Karászi Zsolt Őrnagy voltak. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani nekik a felkészítésért mind a 4 csapat nevében!

Lakatos Gábor és Varga Tamás
12. AJKP osztályos tanulók

Galéria

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés