Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna, Hanna
A Nap kel 05:33-kor,
nyugszik 18:17-kor.

Holnap
Auguszta
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

Sítábor 2013. december 08-23

És eljött a mindenki által várva várt pillanat! Amiért még a hideget se bánjuk: a téli sportok szerelmeseinek idei fénypontja a szlovákiai sítábor. Iskolánk 40 tanulóval az Arany János Kollégumi Program keretében ebben a tanévben is részt vehetett a már hagyománynak számító egy hetes kiránduláson.

Az újonnan kiépült modern síközpont - Kosútka - a Vepor hegységben található Hriňová (Herencsvölgy) város központjától 1,5 kilométerre, melynek völgyállomása 503 m magasságban fekszik, itt élvezhettük az önfeledt sportolás szépségeit.

Tanulóink egy része már rutinosan síelt az első napoktól kezdve, hiszen a programnak köszönhetően második, illetve harmadik éve húzhatják lábikra a síbíkancsot és a léceket. Kezdő kilencedikeseink lelkesedésüknek köszönhetően hamar elsajátították a sportág alapvető fortélyait, így a harmadik naptól kezdve észrevehetetlenné vált a különbség a nagyok mozgásához képest.

Nagy hideg még nem volt, egy kevés hó esett, kedden erősen jeges volt a pálya, melynek minőségén hóágyúkkal és a ratlapolással javítottak.

Napjainkat svédasztalos reggelivel nyitottuk, és minden nap bőséges magyaros ebéddel és vacsorával (és desszertekkel!) igyekeztek szállásadóink diákjainknak kedveskedni.

A péntek délelőtti utolsó lesiklások és a havas tájtól való elköszönés után szép emlékekkel gazdagon indultunk haza.

Jövőre újra elmegyünk!

Tóthné Farkas Zsuzsanna

igazgatóhelyettes 

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés