Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna, Hanna
A Nap kel 05:33-kor,
nyugszik 18:17-kor.

Holnap
Auguszta
napja lesz.

Legutóbbi képek

Cikkek

VAY NAPOK - Természettudományi vetélkedő

A Vay-napok rendezvénysorozat keretében munkaközösségünk idén is újra megrendezte a „Fejlődés” természettudományi vetélkedőt 2020. március 4.-én.


A vetélkedőre 14 csapat regisztrálta magát egy-egy internetes feladatsor megoldásával, és visszaküldésével. Egy csapatba 3 tanuló tartozott. A döntőbe 10 csapat jutott tovább, tehát összesen 30 diák. A verseny délben kezdődött rövid köszöntővel, és előadással, ami áttekintette a fizika tantárgyon belül a csillagászat fejlődését, főbb állomásait napjainkig. Ezt követte egy sorverseny, aminek a keretén belül felkeresték a csapatok az egyes tantárgyak állomásait, úgymint: matematika, fizika, földrajz, biológia, és idén először ebben a párosításban informatika- ügyvitel állomásokat. Egy-egy állomás hibátlan megoldása 10-10 pontot jelentett a csapatoknak.
Végezetül, előtérbe helyezve a csapatszellemet és a kreativitást a csapatoknak a rendelkezésre álló eszközökből, tárgyakból meg kellett építeni a legmagasabb testet. Extra méretű építmények is keletkeztek, amelyek némelyike meghaladta a terem magasságát. Ez a feladat is 10 pontot ért. A versenyt mind tanulóink, mind kollégáink élvezték, sok élménnyel gazdagodtunk.

Helyezések:
1. Bucka lakók csapata: 11/A 55 ponttal
 Szacsarovszka Antónia
Szabó Johanna
Süket Tamás
 
2. Szilágyi-Móré Éva angyalai csapata: 11/B 47,5 ponttal
Németh Rita
Tóth Nóra
Molnár Leon Péter
 
3. Triumvirátus csapata: 11/B 47 ponttal
Farkas Richárd
Bakk Dániel
Szluk Péter

A képeket Baráth Dominik készítette!

Legyél te is AGRÁRDIÁK!

Webmail, Kréta belépés