Pontos idő, Névnap

Europe, Budapest
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna, Hanna
A Nap kel 05:33-kor,
nyugszik 18:17-kor.

Holnap
Auguszta
napja lesz.

Legutóbbi képek






 




 

AGROmashEXPO

Idén január 25-28. között is megrendezésre került Magyarország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállítása az AGROmashEXPO Budapesten. Ez a rendezvény nem csak hazánk, de Közép-Európa agrár szakemberei körében is nagy jelentőséggel bír. 350 kiállító és rengeteg szakmai program várta a mezőgazdaság iránt érdeklődőket, ahol a legfrissebb újdonságokkal is megismerkedhettek az oda látogatók.


Iskolánk az előző évekhez hasonlóan idén is utazást szervezett az AGROmashEXPO-ra. Közel hetven tanuló és négy kísérő vágott neki a Budapesti útnak. Mivel a fővárosban a légszennyezettség miatt szmogriadó volt érvényben, így az utazást ennek megfelelően kellett megszervezni. A rendelkezés miatt busszal nem lehetett a városba behajtani, ezért Gödöllőtől vonatra szálltunk.
A bonyodalmak és a hosszú út ellenére hamar bejutottunk a rendezvény területére és tanulóink bevetették magukat a kiállítók közé. A gépész fiúkat a traktor újdonságok érdekelték a legjobban, de nagy volt a kíváncsiság a munkagépek, a különböző kertészeti gépek és a precíziós gazdálkodást segítő eszközök között is. A gép és eszközforgalmazókon kívül találkoztunk még számos kiállítóval, akik vetőmag, ill. szaporítóanyag forgalmazással, input anyagok kereskedelmével vagy speciális szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak.
Voltak standok ahol megismerték iskolánkat vagy hallottak már rólunk, mert valamilyen kapcsolatban vagyunk vagy voltunk velük, esetleg szeretnék, ha az üzletfeleik lennénk. A rendelkezésre álló rövid idő miatt sietni kellett, hogy az összes bennünket érdeklő kiállítót meglátogassuk, de így is tartalmas élményekkel és persze az elmaradhatatlan „repi cuccokkal” gazdagodva tértünk haza.
Külön köszönet a MEGFOSZ-nak a kedvezményes belépő biztosításáért.
Reméljük, jövőre szintén eljutunk erre a színvonalas szakmai rendezvényre.

 

Galéria